Löytyykö kenkäkaupoista lapsille hyviä kenkiä?

Yleisesti ottaen ei. Jotkin terveellisen kengän ominaisuudet täyttyvät, mutta yleensä kengistä löytyy niin suuria puutteita, ettei niitä voi suositella. Kenkä voi olla mm. liian jäykkä, lesti banaanin muotoinen, pohja/pohjallinen muotoiltu, tai kengässä voi olla korkoa tai kärkikäyntiä.

Miksi ostaisin lapselleni kengät Askellan sivujen kautta?

Askellan sivujen kautta suositellut kengät ovat kaikki testattu 1-4 vuotiailla lapsilla. Ne edistävät jalkaterveyttä ja kaikista kengistä löytyy fysioterapeutin tekemät arvostelut helpottamaan valinnan tekemistä.

Eikö talvikengissä tulisi olla paksu pohja suojaamassa kylmältä maalta?

Päinvastoin, paksu pohja saattaa itseasiassa olla kylmempi. Paksu pohja estää jalkaterän luonnollisen liikkeen, eli jalkaterän pikkulihasten aktivoitumisen liikkeen aikana. Täten veri ei kierrä, ja jalka kylmenee ulkona nopeasti. Ohuempipohjaiseen talvikenkään voi halutessaan hankkia lämpöpohjallisen. Kylmyyttä eristävinä materiaaleina toimivat hyvin mm. folio ja villa. Talvikengän tulisi myös olla riittävän iso, jotta kenkään mahtuu hyvin villasukka ja varpaat pystyvät liikkumaan vapaasti kengän sisällä.