top of page

Talvikengät ZeaZoo

Koodilla ASKELLA saat ZeaZoon nettikaupasta 10% alennusta

Yeti Magic Straps.jpg
Yeti max.jpg

ZeaZoo Yeti (osta täältä)

ZeaZoo Yeti Magic Straps vaihdettavilla tarroilla

Kokotaulukko (sisäpituudet)

 

Yeti Max-mallin sisämitat löydät ZeaZoon nettisivuilta välilehdeltä "Yeti Max sizes"

ZeaZoo Yetit ovat loistavia kuivan pakkaskelin kenkiä, jotka on valmistettu hengittävistä luonnonmateriaaleista. Ne ovat aitoa nahkaa (nahka, vedenpitävä nahka tai kasvisparkittu nahka). Kengissä on ohut ja taipuisa pohja, lisäeristepohjan kanssa kengän taipuisuus hieman kärsii. Niissä on hyvä ja helppo tarrakiinnitys. Vedenpitävästä nahasta valmistetut kengät kestävät myös jonkin verran kastumista, vaikka sitä ei suositellakkaan.

 

Yeti -kenkiä on saatavilla koossa 20-36. Värivaihtoehtoja on useita. Pohjiin on saatavilla lisäeriste, jolloin 9 mm paksuisessa pohjassa on 6 mm Vibram kumipohja sekä 3 mm paksu kuminen lisäeriste. Kengät on mahdollista ostaa myös ilman lisäeristepohjaa. Vuorivaihtoehtoina ovat joko villa tai paksumpi lampaanvilla. Kengän sisäpituudet löydät täältä. Kenkiä saa tilattua joko normaali- tai leveälestisenä (ei lisämaksua). Suosittelen leveälestistä, ellei lapsen jalkaterä ole erityisen kapea. Leveälestisenä kengän ympärysmitta on normaalilestistä 1cm isompi päkiän kohdalta. Talvikengässä käynti- ja kasvuvara: 12 mm käyntivara + 2 mm villasukkavara + kasvuvara.

Plussat:

Nämä kengät ovat erinomaiset talvikengät kuivalle pakkaskelille. Ne ovat lämpimät ja joustavat. Luonnonmateriaalien ansiosta lapsen jalat eivät hikoile edes satunnaisessa sisäkäytössä. Meillä käytössä olleet vedenpitävästä nahasta valmistetut kengät ovat kastuneet useaan otteeseen, mutta nahka ei ole siitä kuitenkaan mielestäni kärsinyt. Villasukan, 9 mm pohjan sekä lampaanvillavuoren kanssa ovat jalat pysyneet lämpiminä jopa -15° C pakkasella, kunhan lapsi pysyy liikkeessä. Tarroilla varustetut kengät on lapsen helppo pukea itse jalkaansa. Ei korkoa.

Huomioitavaa:

Kengän kärjessä on kärkikäyntiä ja se on siitä kohtaa melko ahdas. Tämä osa on myös laskettu pituuteen mukaan ZeaZoon ilmoittamissa mitoissa, siksi täältä löytyvät mitat ovat pienempiä ja mielestäni paremmin paikkaansa pitäviä. Kärkikäynnin ansiosta hieman isokaan kenkä ei tosin ole lapsen jalassa kömpelö. Pohjan hieman käyrä malli ei kerro totuutta kengän lestin mallista, mikä onkin kaikista testatuista kengistä parhaimmistoa, kunhan on valittu leveä malli. Nahka antaa myös periksi sivusuunnassa ja varsinkin leveälestisessä varpailla on tilaa levitä luonnollisesti sivuille.

Dingo kids black.jpg
Dingo kids brown.jpg
Dingo kids purple.jpg

ZeaZoo Dingo lapsille

(osta täältä)

Isot koot 36-42 (osta täältä)

ZeaZoo Dingot ovat mahtavia kuivan pakkaskelin kenkiä. Ne ovat ulkopuolelta kylmyyttä hyvin eristävää lampaannahkaa ja sisällä niissä on lampaanvilla. Ne on valmistettu hyvin hengittävistä luonnonmateriaaleista. Erittäin kevyissä kengissä on taipuisa 6 mm paksuinen pohja. Näissä on hinta- ja laatusuhde kohdillaan.

 

Dingoja on saatavilla koossa 23/24-33/34 (koosta 29/30 ylöspäin hintaan lisätään +6€). Tilatessa kannattaa ottaa huomioon, että lampaanvilla vähentää kengän ilmoitettua leveyttä sekä pituutta n. 5-8 mm. Talvikengässä käynti- ja kasvuvara: 12 mm käyntivara + 2 mm villasukkavara + kasvuvara.

Plussat:

Erittäin lämpimät talvikengät. Kengät ovat toimineet loistavasti niin pienillä kuin kovemmillakin pakkasilla. Nollakelillä käytettäessä ulkopuoli kengästä näytti märältä, mutta jalat olivat kuitenkin pysyneet kuivina koko 4 tunnin ulkoilun ajan. Ei kärkikäyntiä, ei korkoa ja lestin malli on hyvä. Lapsen on helppo pukea nämä jalkaansa itse. Kovilla pakkasilla kenkiin voi laittaa myös lisäpohjallisen jos tuntuu siltä, että kylmä hohkaa pohjan läpi. Näin tein itse viime talvena ja kengät toimivat oikein hyvin.

Miinukset:

Kengän kärjen kangasosa on kulumiselle arka kovassa käytössä. Tähän voi halutessaan levittää ohuen kerroksen liimaa (esim. Rubberfix) suojaksi. Kiristysmahdollisuutta kengissä ei ole mutta meidän pojan jalassa kenkä on pysynyt hyvin, muille sitä en tietenkään pysty lupaamaan. Joku päivä kaksivuotias tosin päätti itse testata neljävuotiaan isoveljensä kenkiä. Yllätyksekseni kengät näyttivät pysyvän selvästi pienemmissä jaloissa tosi hyvin, jopa juokseminen onnistui rullaavasti. :) Kenkien ulkopuolle voi toki myös laittaa venyvän kiristysnauhan pikalukolla.

Dingo adults brown.jpg
bottom of page